Legende vas vabimo, da se v OKTOBRU in NOVEMBRU 2017, udeležite vsebinsko različnih delavnic namenjenih tistim, ki se ukvarjajo s sprejemanjem in vodenjem skupin po dediščini, turističnim delavcem oz. vsem, ki bi si želeli nadgraditi svoje znanje z metodologijo interpretacije dediščine ali nadgraditi svoje pedagoške programe.

Udeležba na delavnicah je brezplačna.

Prijavnico na delavnice najdete na tej povezavi. Število mest je omejeno. Udeležba je možna samo ob predhodni prijavi. Delavnice se izvedejo ob najmanj 6 prijavljenih udeležencih.

Več informacij na info@dlegende.com.

Vse delavnice se odvijajo v Muzeju baroka Šmarje pri Jelšah (Cesta na Sv. Rok 1, 3240 Šmarje pri Jelšah).

 

 

GOSTITELJ INTERPRETATOR - predstavitvena delavnica

16. 10. 2017 ob 9.00 (Muzej baroka Šmarje pri Jelšah) 

Ponudite vašim obiskovalcem drugačno doživetje!

3-urna predstavitvena delavnica za vse, ki svoje produkte in storitve temeljijo na naravni in kulturni dediščini svojega okolja. 

Program:

  • Predstavitev usposabljanja in trenerke Janje Sivec.
  • Ciljna skupina usposabljanja in pridobljene kompetence.
  • Praktični prikaz nekaterih aktivnosti usposabljanja.

Usposabljanje GOSTITELJ INTERPRETATOR poteka po standardih in metodologiji utemeljeni s strani Interpret Europe (Evropskega združenja za interpretacijo dediščine). Vsa njihova usposabljanja vodijo njihovi trenerji. Po uspešno zaključenem 16 urnem usposabljanju, kandidati pridobijo potrdilo s strani Interpret Europe.

Delavnico bo vodila Janja Sivec

Udeležba na predstavitveni delavnici je brezplačna.

Število mest je omejeno. Obvezna prijava!

 

VODENJE SKUPIN IN JAVNO NASTOPANJE

21. 10. 2017 ob 9.00 (Muzej baroka Šmarje pri Jelšah) 

4-urna delavnica o osnovah javnega nastopanja in vodenja skupin je namenjena vsem tistim, ki se srečujejo z izzivom stopiti pred obiskovalce in interpretirati našo naravno in kulturno dediščino. V praksi bomo spoznali osnove javnega nastopanja, retorike, neverbalne komunikacije in še česa. 

Delavnico bo vodila Klavdija Gornik, univ. dipl. sociologinja kulture in novinarka se že več kot 10 let ukvarja z izobraževanjem odraslih. Vodi treninge s področja javnega nastopanja, komuniciranja, retorike, poslovnih predstavitev ter delavnice s področja uspešnega iskanja zaposlitve. Končala je mednarodni program NLP Praktik in NLP Mojster Praktik ter programa Andragoški praktikum in Veščine coachinga za izobraževalce odraslih.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Število mest je omejeno. Obvezna prijava!

Kaj je komunikacija in zakaj je pomembna?
»Uspešna komunikacija se ne konča, ko posredujemo sporočilo.
Pomen komunikacije je v odzivu, ki ga dobimo.«
Ste se kdaj vprašali: »Kako to, da glede na to, da komuniciramo že od rojstva, nam prav komunikacija dela največ težav?« Nekateri ljudje težko vzpostavijo prvi stik, drugim se zdi nepredstavljivo nastopati pred množico, tretji imajo težave s tem, kaj in kako sporočiti.
Področje komunikacije je zelo široko in se ne dotika samo naše interakcije z drugimi ljudmi, ampak je pomembno pogledati dogajanje v nas samih. Prav tako se ne smemo omejiti samo na pisano ali govorjeno besedo. Prav nebesedna komunikacija pove včasih več kot 1000 besed.
V okviru delavnice se bomo osredotočili na učinkovito komunikacijo kot temelj dobrega sodelovanja – s sodelavci, udeleženci in nenazadnje samim seboj.

UVOD V KONCEPT INTERPRETATIVNEGA VODENJA

13. 11. 2017 ob 9.00 (Muzej baroka Šmarje pri Jelšah)

Nadgradnja veščin – svež pristop – ponuditi doživetje

5-urna delavnica »UVOD V KONCEPT INTERPRETATIVNEGA VODENJA« je namenjena vsem, ki bi želeli vodenjem za obiskovalce dodati nekaj novega. Program delavnice je namenjen spoznavanju osnov interpretacije dediščine in interpretativnega vodenja.

Delavnico bo vodila Janja Sivec

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Število mest je omejeno. Obvezna prijava!

 

MLADI IN DEDIŠČINA – vključevanje interpretacije dediščine v delo z otroki in mladostniki

december 2017 (Muzej baroka Šmarje pri Jelšah)

5-urna delavnica, ki sledi metodologiji mladinskega dela, kot neformalnega dela z mladimi, ki je zelo aktivno, razgibano in ponuja drugačno obliko učenja in dela. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki si želijo drugačnega pristopa k delu z otroki in mladimi.

Delavnico bo vodila Janja Sivec.

Udeležba na predstavitveni delavnici je brezplačna.

Vse zainteresirane vljudno vabimo, da nam pišete na info@dlegende.com.