Sprehodi z Legendami se izvajajo v sodelovanju s Turističnimi in kulturnimi storitvami, Teja Peperko s.p.

ORGANIZACIJA IN VARNOST

Organizator sprehodov nudi spremstvo in interpretacijo naravne in kulturne dediščine, ki jo obiskovalci vidijo med potjo. Obiskovalci obiščejo sprehode na lastno odgovornost. Organizator sprehodov naredi vse kar je v njegovi moči, da opozori obiskovalce na morebitne težavnost poti in nevarnosti ob poti. Za zagotavljanje varnosti obiskovalcev si zato organizator pridržuje pravico odpovedati sprehod v primeru slabega vremena, v kolikor oceni, da razmere niso varne za sprehod oz. lahko prekine dejavnost v kolikor obiskovalci s svojim vedenjem ogrožajo sebe in druge.

Zaradi varnosti in kakovosti izvedbe ter varovanja narave je število obiskovalcev omejeno na 16 oseb. Ta številka se lahko poveča v izrednih primerih, a največ za dve osebi.

Udeležba otrok je mogoča samo ob spremstvu odrasle osebe.

Poskrbite, da bodo otroci razumeli naravo zgodb in se z njimi pogovorite o morebitnih strahovih.

Narava je čudovita gostiteljica, dokler se do nje obnašamo spoštljivo. Pri Sprehodih z Legendami zato sledimo pravilom obnašanja v naravi.

Obisk v naravi

ODPOVEDI

Organizator lahko na podlagi vremenskih razmer ali vremenske napovedi odpove sprehod najmanj tri ure pred napovedanim pričetkom sprehoda.

Udeležence prosimo, da svojo rezervacijo prekličejo najmanj en dan (24 ur) pred pričetkom sprehoda.

OPREMA IN OBUTEV

Sprehodi se odvijajo v naravi. Za sprehode je priporočljiva dobra športna oz. pohodniška obutev ter zaščitna oprema za sonce ter insekte.

CENA

Pri društvu Legende želimo naravno in kulturno dediščino približati čim širšemu krogu ljudi, zato smo se odločili, da v letu 2020 ponudimo sprehode (vnaprej določenih terminih) brez v naprej določene cene, višino prostovoljnega prispevka, ki podpira ohranjanje zgodb, prepuščamo obiskovalcem Sprehodov z Legendami.

Od leta 2021 dalje pa smo sklenile, da za vodenja postavimo simbolično ceno, ki bo sprehodom omogočila nadaljnji razvoj. Cene posameznih vodenj najdete pri opisu sprehodov.

Za organizacijo sprehoda za najavljene skupine, pošljite povpraševanje na sprehodi@dlegende.com.