Naše potovanje je bilo zelo pestro. Bilo je vsega. Dež, sonce, dobre hrane, pitja (vode), dobre družbe, glasnega čvekanja, zamišljene tišine, smejanja, skoraj jokanja, bolečih nog in sklepov…. Ampak, ko mi vendarle uspe (z zadnjimi atomi) prilesti v končno ravnino (ali breg/dolino) in ko seveda mine nekaj trenutkov zasluženega počitka, sklenem, da je bila odločitev udeležbe odlična! In z veseljem pridem tudi na 2. tradicionalni pohod. (Legendarna Karmen)

Nato smo zagrizli v strmino, ki se prične v Novi vasi in konča na Pijovcih nad Šmarjem pri Jelšah. Z vrha se nam je odprl pogled na Šmarje in Sv. Roka, ki bedi nad krajem. Blizu je bil, a kaj ko je bil to šele naš cilj.

Doma imam ob sadovnjaku par slivovih dreves. Zvečer sem utrgala par sliv in se spomnila čudovite izkušnje, preizkušnje, romanja, dobre družbe, pogovorov in nepozabnih razgledov doživetih v teh dveh dneh. Seveda ne smem pozabiti okusnih sliv ob poteh, ki so nas potešile in odžejale vsaj za nekaj časa. Vedno, ko bom utrgala slivo, bom imela na obrazu nasmeh in v mislih čudovite spomine. (Legendarna Marjetka) 

Zame je bilo to pravo romanje, ne toliko v nekem verskem smislu, vendar smo odlično podoživeli nek pomemben čas naših prednikov. Druženje, sproščen klepet in tudi napor, da osvojimo želeni cilj, so danes morda prevečkrat prezrti. (Legendarna Urška) 

 

Legende

V ČEVLJIH NAŠIH PREDNIKOV