Srečanje IE članov v Štanjelu

Srečanje IE članov v Štanjelu

Srečanje članov Interpret Europe

v nedeljo, 31. 3. 2019, v Štanjelu.

Program:

Pisec interpretativnih besedil; predstavitvena delavnica usposabljanja IE za pisce interpretativnih besedil.

Želite ujeti bistvo svoje dediščine v pisani besedi? 40-urno usposabljanje se loteva moči besed. Naučili se boste sprostiti svojo kreativnost, kako vedeti kdaj pisati strnjeno in kdaj so potrebna dodatna pojasnila, kako vzbuditi zanimanje, presenetiti in omrežiti svoje občinstvo.

Usposabljanje je polno navdihujočih vaj, premetenih trikov in pravil, kako spremeniti »dolgočasen« tekst v jasen, privlačen in interpretativen tekst. Poglejte na table, napise in razstave skozi drugačne oči.

V predstavitveni delavnici vam bo trenerka piscev interpretativnih besedil, Janja Sivec, predstavila usposabljanje, način dela in pokazala nekaj praktičnih vaj, ki temeljijo na standardih pisanja interpretativnih besedil.

Primer interpretativnega vodenja po Štanjelu.

Po enem najstarejših naselij na Krasu nas bosta popeljala vodnika interpretatorja s potrdilom Interpret Europe. Predstavila nam bosta bistvo Štanjela in njegove skrivnosti, ki so zapisane v kraškem kamnu.

Vodnik interpretator; obnovitvena delavnica za Vodnike interpretatorje s potrdilom IE.

V Sloveniji smo do sedaj uspešno izpeljali sedem usposabljanj Vodnik interpretator. S tem so se slovenski vodniki pridružili evropski mreži posameznikov, ki pri svojem delu sledijo standardom interpetativnega vodenja. Na delavnico vabimo vse vodnike, ki so uspešno zaključili usposabljanje in postali Vodniki interpretatorji. S trenerko Heleno Vičič, boste izmenjali izkušnje, kako uspešna in uporabna so bila znanja, ki ste jih pridobili, kje se skrivajo pasti in ovire pri vašem delu. Skupaj boste osvežili veščine interpretativnega vodenja in se opremili s kakšnim novim trikom.

Uradni del; predstavitev aktivnosti IE v letu 2019 in dogodkov vezanih na področje interpretacije dediščine.

V uradnem delu srečanja želimo predstaviti tudi vse dogodke vezane na področje interpretacije dediščine v Sloveniji in regiji. V kolikor veste za tovrsten dogodek ali ga sami organizirate, nam prosim do ponedeljka, 25. 3. 2019 pošljite kratek opis dogodka na janja.sivec@interpret-europe.net.

Predstavitve in voden pogovor o primerih dobrih praks interpretativnega vodenja iz Slovenije in tujine.

Predstavitev primerov dobrih praks interpretativnega vodenja v Sloveniji ali tujini. Pogovor o možnostih in ovirah v Sloveniji.

Poznate takšen primer, ste se ga udeležili ali ga izvajate. V kolikor ste pripravljeni deliti svojo izkušnjo z nami, vas vljudno vabimo, da pošljete svoje predlog najkasneje do torka, 5. 3. 2019, na janja.sivec@interpret-europe.net.

Neformalno druženje in pogostitev.

Pri organizaciji sodelujemo z Javnim zavodom Komenski Kras.

Obvezne prijave na dogodek do srede, 27. 3. 2019. Programu se lahko priključite kadar koli. Za prijavo na dopoldanske delavnice in vodenja je potrebno izpolniti dodatni razdelek ob prijavi na srečanje.

Udeležba je za člane Interpret Europe brezplačna.

Na snidenje v Štanjelu!

IE tim za Slovenijo in Javni zavod Komenski Kras